Sunnmøre Data og Kultur har i mange år hatt et større fokus på esport. Vi har alltid drevet med organiserte konkurranser i dataspill med premier til vinnerene på våre arrangement, men fokuset har de siste årene endret seg slik at vi gjør mer arbeid rundt det scenematiske for konkurransene. Det betyr at vi lager show, gjerne ved hjelp av en esport-scene el., og lar spillerene vise seg frem på en helt ny måte.

Vinteren 2020 ble det også for første gang arrangert et helt rent esport-arrangement i regi av SDOK – kalt SDOK Esport Tournament. Dette ble en braksuksess, med nærmere 2000 unike seere på livesendingen i løpet av de 2 dagene turneringen holdt på.

SDOK Esport Tournament – laget «CareFace» spiller her i finalen.

Organisasjonen har gjort større investeringer i utstyr og kompetanse for å gjennomføre profesjonelle livestrømninger av slike eventer, og ved hjelp av Hyperfondet ble det tidlig 2020 kjøpt inn enda mer som var med på å gjøre SET til det arrangementet det ble. Vi ser også at interessen for esport øker betraktelig, og det er dermed i organisasjonens interesse å bedrive kompetanseheving og investeringer slik vi kan levere de feteste og kuleste produksjonene innen esport på Sunnmøre, eller kanskje på hele vestlandet.

Esport har et enormt potensiale, og vi ser at flere og flere idrettsinstutisjoner tar esport inn i varmen og oppretter egne lag. Dette er noe vi ser på som svært positivt. Det viser til et skifte i oppfatningen av spill. Spesielt så gjør det at de som kanskje er svært dyktig i et spill vil snart kunne vise denne kunnskapen frem på lik linje som de som er svært dyktig i fotball – og kanskje ser vi at foreldre møter opp på mini-turneringer for å heie på sine i ikke så fjern fremtid.

Har du interesse for esport, og kanskje du har lyst til å bidra som frivillig på våre arrangement? Ta gjerne kontakt med oss! Vi har en omfattende utstyrspark med utstyr som videomiksere fra Blackmagic, fjernstyrte kameraer, flere kraftige datamaskiner for grafikkhåndtering og strømmehåndtering samt en helt egen observer-stasjon for kamerastyring inne i spillet.

SDOK Esport Tournament – bilde fra regi under arrangementet.