OnlineHus er et ny-oppstartet firma i Ålesund som spesialiserer seg på smarthus-løsninger.

De spesialiserer seg på IOT-teknolgi (the internett of things), der ambisjonen er å bli din lokale leverandør på smarthus løsninger.

De vil gjøre ditt hjem smartere, sikrere og mer energibesparende.

SDOKs lokaler

Lokalene til SDOK har alltid vært preget av tung tilgangsdrift, da personer med nøkler alltid må være med for at en skal kunne bruke lokalene, eller at man reise over stokk og stein for å hente seg en nøkkel. Dette tar nå endelig slutt, vi har endelig fått elektronisk tilgangsstyring! OnlineHus har sponset oss med en Danalock!

Danalock V3 er en genial lås som monteres der knappevrideren din normalt er. Den styres over Bluetooth, og noen modeller kan også styres med Z-Wave. Låsen støtter funksjoner som auto-unlock, knock-to-unlock og lignende. Dette er naturligvis ikke funksjoner som vi hos oss har behov for. Vi har mer behov for nøkkeldeling, fjernstyrt opplåsing og lignende. Produsenten av Danalock planlegger også å lansere en kodelås-modul som gjør det mulig å låse opp Danalock uten mobiltelefonen tilgjengelig.

Montering

Det finnes mye på markedet som er et herk å montere. Seriøst, det er ikke få som har stått en sen Onsdags kveld og sendt noen gloser avgårde i luften i frustrasjon fordi et eller annet virkelig ikke samarbeider i monteringsprosessen. Men Danalock, det kan vi trygt si ikke vil gi deg en slik opplevelse. Danalock er lekende lett å montere, og du trenger bare et begrenset sett med verktøy. Vi brukte skrujern (Phillips og T15), avbitertang, knipetang og maskeringsteip.

Det første steget for å montere Danalock V3 er å teipe fast den utvendige låsesylinderen som er på døren (husk: på utsiden). Dette er fordi når du skrur ut skruene på innsiden av døren så vil den utvendige delen løsne, og falle av. Det slipper du nå! Deretter finner du de skruene som må av for å løse den innvendige knappevrideren. Ofte er dette 4stk Torx-skruer eller stjerneskruer. Ut med de! Ta vare på knappevrideren, kanskje du trenger den til en annen dør en gang?

Neste steg er å sette inn et vriderstag. Greit, vi (SDOK) er ikke noe låsesmed her, så akkurat fagterm på hva den flate stangen heter vet vi ikke.. Men vriderstang høres bra ut. Sett den inn og skru fast med det inkluderte beslaget med 2 skruer. Sørg for at vriderstangen ikke stikker lengre ut enn 3,5cm fra døren. Deretter finner du frem monteringsplaten som fulgte med og limer den fast med den allerede klare monteringsteipen på baksiden. Ta det med ro, dette er bare for å hjelpe deg under monteringen. Neste steg er nemlig å ta frem skruene som er inkludert i pakken og klippe de til riktig lengde (dette er de rare skruene med merker ned langs skruen som du kan klippe på med en avbitertang). Skru fast monteringsplaten!

Nå som monteringsplaten er fast kan du ta den grønne knotten som følger med Danalocken og sette inn i baksiden av Danalock-enheten. For å sette Danalock fast på døren så finner du et hakk på enheten og et hakk på monteringsplaten og setter disse mot hverandre – vri med klokken for å låse fast. Deretter drar du ut en liten plastbit fra batteri-lokket og drar opp mobilen! Nå er det bare å følge instruksjonene i appen og vipps – så er du klar!

Noen bilder fra vår montering:

I bruk hittil

Hittil har Danalock vært fantastisk å bruke. De frivillige kan få midlertidig tilgang og andre kan få mer permanent tilgang. Hver gang noen låser opp eller igjen døren får administrator en push-varsel på telefonen (kan skrus av) samt at det logges i en logg som man til en hver tid kan sjekke ut via appen. Dette kommer virkelig til å endre hvordan vi bruker våre lokaler!

Takk til OnlineHus som har sponset oss med denne låsen!